Comau robotok

Az 1978-ban alapított ComauS.p.A. több mint 40 éve fejleszt ipari robotokat. Mint az egyik legnagyobb nemzetközi automatizálási vállalat, gyárai a világ 14 országában vannak jelen, több mint 30 helyszínen. Jelenleg 47 különböző robottípust 3-tól 650 kg-ig, és azok altípusait kínáljuk a robotizálásban érdekelt ügyfeleink számára. Olyan egyedülálló megoldásokat nyújtunk, mint az üreges csuklós NJ4-es sorozat, a moduláris Rebel SCARA robotok, vagy a 170 kg terhelhetőségű AURA kollaboratív robotunk.

 

Comau Robotok

A Comau robotportfóliójában a 3 kg-os terhelhetőségű robotoktól a 650 kg-os terhelhetőségűekig minden munkaterületre kínálunk megfelelő típust:

  • SCARA robotok: A 6 kg terhelhetőségű Rebel-S6 sorozat pick&place feladatokhoz ideális választás. Moduláris felépítésének köszönhetően a karhosszúság bármikor utólag is változtatható.
  • 3-7 kg között a Racer sorozatot ajánljuk. Az alumínium magnézium vázszerkezetű 3-5 kg-os robotokat kifejezetten a nagy sebességű alkalmazásokra fejlesztettük.
  • 12-60 kg között olyan speciális kivitelek is elérhetők, mint az eltolt csuklós robotok csiszolási feladatokra, vagy az IP67-es védettségű melegüzemi és ívhegesztő robotok.
  • 90-650 kg között kiemelkedők az üreges csuklós robotok kifejezetten ponthegesztési feladatok ellátására. De emelt sebességű prés kiszolgáló, polcra tehető és melegüzemi robotok is rendelhetők.
  • Palettázási, raklapozási feladatokra 180-470 kg között ajánljuk a PAL robotokat, szénszálas merevítővel és emelt sebességel.
  • Ívhegesztéshez komplett megoldás az ARC4 robot, amelyet Fronius tápegységgel, tisztító állomással kompletten felszerelve, bekábelezve szállítunk.
  • A 170 kg terhelhetőségű AURA kollaboratív robotunk egyedülálló a piacon.
  • Oktatási feladatokra az e.Do oktatórobotot akár komplett oktatási csomagként tematikával és oktatóanyagokkal is szállítjuk.

A Comau robotvezérlők akár 16 tengely egyidejű vezérlését is ellátják. Érintőképernyős TeachPendantunk lehetővé teszi a robotok hatékony és kényelmes kezelését. Minden vezérlő rendelhető a legelterjedtebb iparibusz modulokkal is akár Master konfigurációban, így akár komplett cellavezérlőként is használhatók. A robot vezérlők közvetlenül vezérlik a Comau munkadarab forgatókat, pozícionálókat, és kiegészítő tengelyeket is.

Felhasználóink az openROBOTICS rendszer keretében robotvezérlő egység nélkül vásárolhatnak Comau robotokat amiket aztán a sorvezérlő PLC segítségével tudnak vezérelni.

Szolgáltatásaink:

A Comau a világ 12 országában rendelkezik tartalék alkatrész raktárral. Sürgős esetben 24 órán belül képesek vagyunk a szükséges csere alkatrészt leszállítani. A Comau robotok vezérlő rendszere az osztrák B&R cég gyártmánya, a motorok a kábelezés és hajtóművek német, illetve japán beszállítóktól érkeznek.

A robot programozását igény esetén kollégáink elvégzik, továbbá minden felhasználónak költségmentesen tartunk alapszintű programozás tanfolyamot, ahol a robot programozás alapjai elsajátíthatók. Az olaszországi központban lehetőség van emelt szintű programozás tanfolyam elvégzésére, valamint specifikus tanfolyamokat is kínálunk az applikációs szoftverekhez.

Dokumentumok
Comau_kompakt_katalogus | 8.1 MB
Comau robotok katalógus | 35.78 MB