Robot Vezérlők

Minden, ami a robotok vezérléshez szükséges. Vezérlők, Teach Pendant, SAFERobot megoldások.

A Comau robot vezérlői a B&R legkorszerőbb ipari PC struktúráira épülnek. Összesen négy vezérlő típus képes lefedni az egész robotcsaládot. A CG5 Plusz a nagyméretű robotok vezérlője akár 15 tengely szimultán vezérlésére is alkalmas. A CG5 Compact vezérlő miközben a C5G-vel azonos struktúrára épül, 65%-al kisebb és egy időben 8 tengelyt képes vezérelni. A Rebel-S és a Racer 3-5 robotok vezérlését a két 19”-os Rack szekrénybe építhető kisméretű vezérlő az R1C-4 és az R1C-6 látja el.

Minden robotvezérlőben lehetőség van opcionálisan az I/O-k számának növelésére. Valamint természetesen különböző master/slave terepibuszok is rendelhetők hozzájuk: Profinet, EthernetIP, DeviceNet, Profibus-DP, CANopen, X20 Ethercat. A CG5 vezérlők akár több terepibuszt is képesek kezelni. A Conveyor Tracking Kit alkalmassá teszi a robotokat egy konvejor jelével összehangolt mozgásra. Valamint az R1C-k képesek képfeldolgozó okoskamerákkal való direkt együttműködésre, így munkadarab felvétel változó pozícióból vagy pozíció kompenzáció is egyszerűen megoldható a rendszeren belül.

SAFE-Robot koncepció:

A C5G Plus és a C5 Compact biztonsági robotvezérlő lehetővé teszi a robot mozgásának és sebességének a szabványok által megkövetelt biztonságos felügyeletét, mindenféle elkerítés alkalmazása nélkül. Így sokkal kisebb alapterületű robotcellák építhetők és nem szükséges a robot és a kezelő közötti fizikai elválasztás megvalósítása. A „Safe Robot” koncepció lehetővé teszi a felhasználónak a biztonság ötvözését a rugalmassággal és termelékenységgel.

Dokumentumok
Comau robotok katalógus | 35.78 MB
Comau_kompakt_katalogus | 8.1 MB