icon Hírlevél feliratkozás

BNP ergonomikus kiegészítők

product_category BNP narancssárga ergonomikus szék

A BNP ergonómiai kiegészítők olyan felszerelések és szerszámtartók, amelyek elősegítik az ergonómiát és a munkaállomások ergonómiájának megszervezését a futószalagon a Lean Production elvének megfelelően. 

Javítják a munkakörnyezetet a munka ergonómiájának elveivel összhangban, kifinomult kialakítással alkalmazkodnak a kezelő egyedi igényeihez.

 

NYOMATÉK REAKCIÓ KAROK

BNP nyomaték reakció kar

A nyomatékkar egy mechanikus eszköz, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy elnyelje a hozzá kapcsolódó ipari szerszámok, például elektronikus csavarozók által generált reakciónyomatékot, erőt. A szénszálas kialakításnak köszönhetően nem csak könnyűek, az extrém erőhatásoknak is ellenállnak, de mindenekelőtt minimálisra csökkentik az operátorok fizikai terhelését és maximalizálják a termelés hatékonyságát, valamint a munkavégzés pontosságát.

 

TEHERMENTESÍTŐ KAROK

BNP tehermentesítő kar

A tehermentesítő karok a kiegyensúlyozó rendszernek köszönhetően képesek kompenzálni a nagyipari termelésben használt eszközök reakciónyomatékait és tömegét, illetve alkalmasak nehéz tárgyak mozgatására. Kialakításukat tekintve lehetnek elektronikusak, pneumatikusak és rugós rásegítésűek.

 

SZERSZÁMTARTÓ

A szerszámtartók előnye, hogy javítják a munkaterület szervezettségét azáltal, hogy szabályozhatók a dolgozó ideális szerszámelvételi pozíciójához, s ezzel csökkentik a gép ki- és behelyezési idejét (SMED).

 

PICK TO LIGHT RENDSZER

A Pick to light rendszer olyan alkatrész válogató megoldás, amely csökkenti a gépbeállítási időt (SMED) és lehetővé teszi a dolgozó mobilitásának fenntartását a munkaterületen.

 

DINAMIKUS FÉNYEK

A BNP dinamikus fények olyan lámpák, amelyek fényereje alkalmazkodik az egyes munkafázisok és a dolgozó igényeihez a munkaállomás ergonómiájának elveivel összhangban.

 

ÁLLÍTHATÓ MUNKALAP

A BNP állítható munkalap a dolgozó magasságához igazodik, tiszteletben tartva a munkaállomás ergonómiájának elveit.

 

ERGONOMIKUS SZÉKEK

Az ergonomikus székek állítható munkaszékek, amelyek kifejezetten a dolgozó biológiai paramétereihez igazíthatók, lehetővé téve a gyors átállást, az ergonómiát és a munkapadhoz viszonyított helyzet beállítását.

 

BNP POSIX (Vezérlő operátor guidance-hez)

BNP Posix

Mi az a Posix?

Vezérlő, amely biztosítja a nyomonkövethetőséget és a támogatást a kezelő számára. Ez egy önálló pozíciófigyelő rendszer, amely felismeri a csavarozó pozícióját és csak a gyártásvezető által meghatározott csavarozási pontokon teszi lehetővé a csavarozást. Így lehetőség van irányított meghúzási szekvenciák beállítására is az egyes meghúzási tevékenységek megfelelő kimenetelének igazolásával.

Lehetővé teszi a dolgozók irányítását a szigorítási fázisok során, biztosítva a hibák csökkentését és a folyamat minőségbiztosítását.

  • Hibabiztos meghúzási fázisok
  • Az emberi hiba kockázatának csökkentése
  • A manuális folyamat minőségbiztosítása

Miért a posix?

- Minőség:
A nyomonkövethetőség és a folyamatbiztonság lehetővé teszi az összeszerelési kézi tevékenységek minőségének igazolását.

- Termelékenység:
A támogatott gyártási ciklusok konfigurálásával a kézi összeszerelési folyamatok felgyorsíthatók és egyben a hibák száma csökkenthető.

 

product_category
További Ergonómiai megoldások termékek
MATE exoskeleton