Hírlevél feliratkozás
Kapcsolat

ITMS

product_category ITMS

In-Line Torque Measurement System –  Automata nyomatékmérő rendszer

 

Mi is az automata nyomatékmérő rendszer ?

Két rendszer kombinációjaként az Econ Trading Kft. egyedülállóan olyan automata gépbe építhető és automata ciklusba illeszthető nyomatékmérő rendszert kínál, amely segítségével a csavarozók megfelelősége emberi erőforrás szükségessége nélkül is ellenőrizhető akár 0,2 – 160 Nm nyomatéktartományban.

Az adott mérőberendezésen – amelyhez egy nyomaték transducer és egy terhelő adapter tartozik – PLC-ről vezérelve a csavarozón beállított nyomaték gépindításonként, műszakonként, de akár ciklusonként is felülvizsgálható. Továbbá az így nyert adatok az iparban megszokott módon (pl. EtherNet, EtherCAT, Profinet fieldbuson keresztül) továbbíthatók tetszőleges adatgyűjtő vagy gyártásirányítási rendszerekbe.

A mérőegység és a transducer is magas minőségű német eszköz, amelyek igény szerint szállíthatók akár DakkS kalibrációval is, de gyártói kalibrációs bizonyítvány minden esetben érkezik az eszközökkel.

 

Mérőberendezés

A mérőberendezés képes nyomatékgörbét rögzíteni, monitorozni és megjeleníteni a megadott mértékegységek szerint. A csavarozó időközönkénti ellenőrzésével kiszűrhetők az esetleges kopásból, meghibásodásból adódó meghúzási nyomaték eltérések. Ezzel növelhető a gyártás során a folyamatbiztonság.

A vezérlő funkcionális, modern, könnyen rögzíthető kialakítással rendelkezik, menüpontjai egyszerűen áttekinthetők és praktikusak. A nagy kontrasztarányú, színes érintőképernyő lehetővé teszi a zökkenőmentes működtetést és jól láthatóan jeleníti meg a folyamat eredményeit. A szoftver különösen felhasználóbarát és emellett minden szükséges digitális be-/kimenet és soros port is be van építve az Ethernet és Fieldbus portok mellett.

 

Transducerek

DEPRAG transducerek:

  • Rendkívül pontos mérések,
  • széles mérési tartomány,
  • terméknek megfelelő, valósághű kötésszimuláció.

Ezen tulajdonságok miatt a DEPRAG DMS (Strain Gauge) jelátalakítói kiválóan alkalmasak automata gyártócellákba. A megfelelő mérőberendezéshez csatlakoztatva általában ezeket, a nyúlásmérés elvén mérő transducereket alkalmazzák nyomtaték-, ill. a csavarozástechnikában felmerülő különféle mérésekhez is. A DEPRAG DMS jelátalakítói amellett, hogy nagy mérési tartománnyal rendelkeznek és robosztus kialakításúak, gazdaságos megoldást is jelentenek.

 

Terhelő adapterek

Econ ITMS Screw plate

A megfelelő transducerre a megfelelő terhelő adaptert építve elérhető az optimális mérés, amely körülményeit tekintve szinte teljesen megegyezik a termékben használt csavarral és annak kötési keménységével. Kiválasztásuk a csavarméret és a nyomatéktartomány szerint történik.

 

A felhasználásnak leginkább megfelelő eszközök kiválasztásában kérje területi szaktanácsadóink segítségét!

product_category
Dokumentumok
documents_icon Econ ITMS Automata nyomatékmérő rendszer katalógus | 6.99 MB