Nyomatéktechnológia

A műszaki terminológia azaz a nyomaték szó eredete egészen az ókorig vezethető vissza.
Napjainkban ez a műszaki terminológia a csavaros kötések pontos rögzítését és a forgatóerőt jelenti. Ezen csavaros kötések ipari szabványok vagy gyári előírások szerinti meghúzására kínál Vállalatunk különböző iparilag kifinomult és az ipar igényeihez folyamatosan igazodó műszaki megoldásokat a nyomaték technológiai termékkategóriánk alatt.


Termékkategóriánk alatt megtalálja:
- Kattanós nyomatékkulcs kínálatunk egy értékre beállítható gyártósori feladatok megoldására, vagy
- Beszabályozó skálával ellátott kivitelt, mely alkalmas olyan feladatok elvégzésére, ahol több féle méretű csavar van és időszakosan az eszközök paramétereihez igazítható, mivel a a helyszínen változtatni szükséges.

Nyomatékkulcsaink léteznek vezeték nélküli jeladós kivitelben és összehangolhatók a gyártósorokkal, így a munkafolyamatokba illeszthetőek.

Amennyiben szüksége van egy lekapcsolójelre vagy a konkrét folyamatlezáró meghúzási értékekre, illetve az adatok összefogott dokumentálására, úgy rendszereink képesek szolgáltatni a szükséges adatokat.


A nyomaték szerszámokhoz különböző kiegészítők is rendelkezésre állnak mindig az adott feladat szükségletei szerint.

A nagyobb készülékek szereléséhez és karbantartásához használható kézi nyomaték többszörözők, akkumulátoros nyomaték többszörözők, pneumatikus nyomaték többszörözők és hidraulikus nyomatékkulcsok, melyek teljes választékát megtalálja portfólionkban.

Ezekkel a gépekkel nem csak szerel, hanem tudatosan szerel és be tudja állítani, illetve adott esetben dokumentálni is tudja folyamatait.

                                                                         

A nyomatékolási folyamatok mérhetők, kiértékelhetők és dokumentálhatók. Ezen felül pedig szerelési folyamatok közbeni vagy végellenőrzésére, illetve a nyomatékra lekapcsoló gépek mérésére, beszabályozására illetve bizonyos esetekben kalibrálására szolgálnak akár laboratóriumi, akár terepi körülmények közt is a termelési folyamatban.
Hogy nyomaték eszközeivel a nyomaték meghúzási folyamatok még process biztosabbak legyenek, ezért kínáljuk akár új eszköz vásárlása, akár meglévő eszközeinek kiegészítéseként a gyártóeszköz és a gyártott alkatrész egymáshoz képesti helyzetének meghatározására ipari helymeghatározó rendszereinket.

Ezen rendszerek lehetnek közvetlen a szerelést végző eszközre szereltek vagy egy állvány, befogó rendszerbe beépített pozíció figyelők.