Kollaboratív robotok

A kollaboratív robotok felhasználásával lehetséges az emberek és ipari robotok biztonságos és ugyanakkor kiemelkedően hatékony együttműködése. Ebben az együttműködésben az emberi intelligencia és a robotok teherbírása, illetve pontossága együtt, egymást kiegészítve jobb munkakörülményeket és magasabb termékminőséget garantál.

Ismerje meg a Comau kollaboratív robotjait.

A Comau Racer-5 Cobot egyszerre képes kollaboratív és SAFE robotként is működni. 5 kg-os terhelhetősége 0,03 mm ismétlési pontossága lehetővé teszi hogy hagyományos ipari robotként üzemeltessük, miközben amikor szükséges kollaboratív módon is működik.

Az AURA az emberek mellett közvetlenül dolgozva akár 170 kg terhet is mozgathat biztonságos és kontrollált módon. Ezzel az egyedülálló teherbíró képességgel korábban a robotok számára elképzelhetetlen feladatok is megvalósíthatók. Ekkora terheléseknél az AURA felhasználása a hagyományos megoldásokhoz új szintre emeli a munkabiztonság fokát. A többkörös biztonsági rendszernek köszönhetően akár robot érintés mentesen még az ütközés előtt leállítja az aktuális mozgást ha egy tárgynak vagy személynek ütközne. További előnye, hogy akár csak a Racer-5 Cobot egy meglévő SAFE Robot koncepciójú Comau robotra épül, ezért amennyiben a feladat megengedi, teljes sebességgel is képes üzemelni, nem csak a szokványos kollaboratív robotokra jellemző alacsony sebességgel

Dokumentumok
Comau Racer-5 kollaboratív robot | 2.06 MB
Comau Aura kollaboratív robot | 2.02 MB
Comau_kompakt_katalogus | 8.1 MB
Comau robotok katalógus | 35.78 MB