Comau Robot Szoftverek

A Comau robotok vezérlő szoftvere lehetővé teszi a robotok programozását, mind a TP5 kézi vezérlő, mind a PC-s RoboShop szoftverünk felhasználásával. A Rebel és Racer sorozat pedig akár androidos applikáción keresztül is programozható.

Az alkalmazott VxWorks real time operációs rendszer rendkívül megbízható és nagy számú adaptív számítás elvégzését teszi lehetővé valós időben. A saját fejlesztésű vezérlő szoftver rendkívül hatékony programozási algoritmusok alkalmazását teszi lehetővé. Ezek az algoritmusok további modulokkal és applikációs szoftverekkel egészíthetők ki a felhasználás megkönnyítésére. Ilyen lehetőségek például a szinkron mozgás, konvejor követés vagy a SmartArc hegesztési folyamat menedzselő applikáció.

A robot szoftver architektúra lehetővé teszi nyitott, széleskörű kommunikációs lehetőségek használatát. Ethernet hálózaton keresztül lehetséges file-ok fogadása és küldése. A robot képes szerverként és host-ként is üzemelni a hálózatban. A TP-re egyedi kezelői képernyőt is fejlesztenünk. A robot szoftverben a hibakezelés rendkívül egyszerű, lehet a programot soronként léptetni a fejlesztés során, lehetséges a ki- és bemeneteket (force-olni) felülírni, monitorozni. Pontosan lehet látni, hogy hol akadt el a program, az esetleges hibaüzenethez hibakódos leírást, és megoldási javaslatot is kapunk. Lehetőség van a csukló elmozdulásokat, motoráramokat stb. az idő függvényében naplózni és kiértékelni.

A Comau robotok online és offline is programozhatók. Online programozásra a TP5 Teach Pendant, a TP5 PC-s emulátor, vagy a PickApp androidos applikáció szolgál. Offline és online programozásra a díjmentesen letölthető és használható PC-s RoboShop szoftver szolgál.

A RoboShop a Comau robotok PC-s fejlesztőkörnyezete. A RoboShopban lehet offline robot programokat írni. Lehet online programozni a robot etherneten keresztül, továbbá RoboShopban a Comau robotokhoz egy virtuális másolatot létrehozni, és azokon lehet tesztelni és fejleszteni a programokat. A 3D-s megjelenítésben a robot egyszerűsített környezete is beolvasható, és vizualizálható a robot mozgása. A szimuláció kiterjed a virtuális Teach Pendant-ra is, így a teljes működés tesztelhető.

A Comau RoboShop szoftver egy egyszrű regisztráció után költségmentesen elérhető, keresse munkatársainkat most!

Dokumentumok
Comau_kompakt_katalogus | 8.1 MB
RoboShop Manual 2.0 | 35.31 MB
PickAPP kézikönyv | 12.98 MB
Comau robotok katalógus | 35.78 MB
További Szoftver megoldások termékek
Deprag szoftverek