Robotok szervizelése

A Comau robotok az iparági átlaghoz képest kiemelkedően hosszú szervizperiódusra lettek tervezve. Általánosságban az első „kis” szerviz 5 000 üzemóra után esedékes, és a „nagy” szerviz 15 000 üzemóra után esedékes. Vannak azonban olyan robotjaink, amelyeknél az első szerviz időpont 15 000 üzemóra, ez egyműszakos munkarendben 7,5 évet jelentene az első szervizig!

TMK

Természetesen minden robot tervezésénél fontos szempont, hogy a szerviz egyszerűen, speciális célszerszámok nélkül elvégezhető legyen. A TMK elvégzéséhez a robotok karbantartási leírásában minden lépés és szükséges kellék részletesen megtalálható, de igény esetén akár szervizmérnök kollégáink, akár a Comau szerviz csapata rendelkezésükre áll.

Pótalkatrész ellátás

A Comau központi raktárjában több mint 20 000 alkatrészt tart raktáron, csuklókat, motorokat, hajtóműveket, és különböző elektromos részegységeket. Világszerte további 12 országban tartunk fent régiós pótalkatrész raktárokat. Sürgős esetben 24 órán belüli alkatrész szállítást is tudunk vállalni.

Karbantartási szerződés

A Comau igény esetén különböző szerviz szerződéseket kínál partnerei részére, amely az összes megelőző karbantartási feladatot tartalmazza. Amennyiben az Ügyfél igényli, a robotok távoli monitorozását is vállaljuk. Igény esetén lehetőség van a régi robotok komplett felújítására (refurbisment) és akár upgrade-jére is, ezt elvégezve a megrendelő gyakorlatilag egy új robotot kap további 12 hónap gyári garanciával.